dlouho chystanej upgrade kopmiku

(problémy,řešení,rady a typy...)
Uživatelský avatar
2/JG26_Achileus
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 800
Registrován: 30 bře 2011 15:35
Bydliště: Kladno
PC sestava: OS:MS Win 7 Prof. SP1 (x64)
Motherboard:ASUS X79-DELUXE
CPU:Intel i7-4930K CPU @ 3.40GHz (arch:x64; @4,2 MHz)
RAM:16 GB
Disk:SSD KINGSTON (223,6 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (465,8 GB)
GPU:NVIDIA GeForce GTX 1080 (1920x1080x32b)
Monitor:DELL G2410 (24")
Kontaktovat uživatele:

dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Achileus » 18 srp 2011 09:51

tak asi poridim tohle abych si alespon mohl poradne uzit mapku PH :)

OCZ Agility 2 - 120GB ---SSD disk
GIGABYTE GTX 560 Ti OC (GV-N560OC-1GI) 1GB, PCI-E --- grafika
Corsair Professional Series Gold AX750 750W --- zdroj
plus rozsireni vodniho okruhu asi o litr vody

pokud ma nekdo lepsi napad sem s nim
S!
Obrázek
Obrázek Obrázek

"Uvidět, rozhodnout se .. zaútočit, uniknout nebo počkat" E. Hartmann

Uživatelský avatar
2/JG26_Marsso
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 559
Registrován: 30 bře 2011 15:43
Bydliště: Slovakia
PC sestava: CPU: i5 4670k 3,9Ghz
RAM: Crucial 16GB 1600Mhz
MB: ASUS Z97-A
GPU: ASUS GTX 1070 STRIX OC
SSD: Crucial M500 120GB
HDD: WD Blue 1OOOGB
PSU: Corsair HX 520W
Monitor: 23" LG M2350D

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Marsso » 18 srp 2011 15:09

No v prvom rade mas chybku v nadpise ( kopmiku? melo byt asi kompiku ne :D )
A v druhom rade si to mohl dat do fora "Akou mate PC zestavu ?" kterou sem uz dal ja prví :B:
A za treti to si asi nekde skopcil, ale ja bych rad vedel aj detaily te zestavy, napr. vubec nevim jakej tam je procak a tak dale...
Obrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Achileus
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 800
Registrován: 30 bře 2011 15:35
Bydliště: Kladno
PC sestava: OS:MS Win 7 Prof. SP1 (x64)
Motherboard:ASUS X79-DELUXE
CPU:Intel i7-4930K CPU @ 3.40GHz (arch:x64; @4,2 MHz)
RAM:16 GB
Disk:SSD KINGSTON (223,6 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (465,8 GB)
GPU:NVIDIA GeForce GTX 1080 (1920x1080x32b)
Monitor:DELL G2410 (24")
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Achileus » 18 srp 2011 21:10

Sestavu postnu zitra dneska jsem se venoval moji takze udelam stay tuned
Obrázek
Obrázek Obrázek

"Uvidět, rozhodnout se .. zaútočit, uniknout nebo počkat" E. Hartmann

Uživatelský avatar
2/JG26_Krak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 636
Registrován: 05 dub 2011 16:24
Bydliště: Londyn
PC sestava: OS Windows 10 Pro 64-bit
Motherboard ASUS Z97-PRO Gamer
Intel (Hard)Core i7-4790 3.60GHz
DDR3 8.00 GB RAM
HDD Storage 250GB + 1000TB external HDD
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Founders Edition
Monitor 4K 28'' AOC U2879VF
Logitech G940 set
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Krak » 06 pro 2011 12:00

:gg:
Naposledy upravil(a) 2/JG26_Krak dne 05 zář 2014 15:04, celkem upraveno 3 x.
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Fokusak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 179
Registrován: 19 dub 2011 17:24
Bydliště: Prague

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Fokusak » 06 pro 2011 12:26

Tak tohle mi jeden cas delal šturmas, jine gamesy fungovaly bez problémů.Zkusil jsem snad všechno možné i nemožné a nakonec jsem koupil nové PC.
Problém byl že mi to dělal jenom šturm, který je pro mě nejdůležitější, ostatní hry bych oželel. Proto má rada zní :::::Skyrim
Tak teď vážne, co přehřívání procesoru? četl jsem to tenkrát na fóru, koupil jsem takovou teplo vodící pastu mezi procesor a chladič, psal tam o tom někdo že ta pasta je tam dost důležitá a za nějaký čas se vypálí a je třeba jí obnovit. Tak držím palce ať to vyřešíš.
Obrázek
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za tu svou...

Uživatelský avatar
AB1_LEON
Obergefreiter
Obergefreiter
Příspěvky: 35
Registrován: 16 dub 2011 17:38
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod AB1_LEON » 06 pro 2011 12:48

To Krak: To problikavani bude nejaky problem s texturama, mne to paradoxne delalo jen v koupene verzi, ktera si stahla pres Steam patche. V piratske kopii mi Skyrim jel v pohode. Mne pomohlo poustet hru pres Gamebooster. Ten mi vyresil i problem s padanim Fallout 3, ktery jede na stejnem engine, jako Skyrim. Zkus to.

Uživatelský avatar
2/JG26_Krak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 636
Registrován: 05 dub 2011 16:24
Bydliště: Londyn
PC sestava: OS Windows 10 Pro 64-bit
Motherboard ASUS Z97-PRO Gamer
Intel (Hard)Core i7-4790 3.60GHz
DDR3 8.00 GB RAM
HDD Storage 250GB + 1000TB external HDD
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Founders Edition
Monitor 4K 28'' AOC U2879VF
Logitech G940 set
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Krak » 06 pro 2011 13:28

tak to co mi tak zadrhava je harddisk. ale preco to keket robi?
stiahol som everest a pri GPU Diode mam teplotu za normalneho chodu (zapnuty mam len internet) 75 C. to je grafika? a ako pozeram uz stupla za 5 min na 83 C. idem rozobrat kryt a prefukat hajzla

tak som si asi dojebal pc. rozobral som bednu, vybral kartu a cele to povysaval a prefukal. po nastartovani sa ozyva pipanie dva krat po sebe kazdych 5 sekund. monitor nema signal. a teraz babo rad.
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
AB1_LEON
Obergefreiter
Obergefreiter
Příspěvky: 35
Registrován: 16 dub 2011 17:38
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod AB1_LEON » 06 pro 2011 15:57

Na Fansitech o Skyrimu je údajně návod na nějakou primitivní úpravu jeho konfiguračního souboru, která zajistí větší využívání paměti, aby si hra nemusela tolik sahat na HDD. Prý to citelně pomáhá, sám jsem to ještě nepoužíval, protože u mě HDD hru nijak nebrzdí. Překvapuje mě, že si takové úpravy musí dodělávat herní komunita sama a neobjevilo se to ani v posledním velkém megapatchi :(
Jinak teplota GPU (grafického čipu) bývá citelně vyšší, než teplota CPU, to je v pořádku. Já mám na GTX570 taky kolem 80°C při zatížení.

Uživatelský avatar
2/JG26_Marsso
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 559
Registrován: 30 bře 2011 15:43
Bydliště: Slovakia
PC sestava: CPU: i5 4670k 3,9Ghz
RAM: Crucial 16GB 1600Mhz
MB: ASUS Z97-A
GPU: ASUS GTX 1070 STRIX OC
SSD: Crucial M500 120GB
HDD: WD Blue 1OOOGB
PSU: Corsair HX 520W
Monitor: 23" LG M2350D

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Marsso » 06 pro 2011 18:20

Tak kraku, to ze si vycistil grafu je fajn, urcite od kopu prachu by to malo spravit aj cca -5 Stupnov dole, to ze ti teraz nenabieha komp vobec to sa stava aj mne ked vyberam grafu a davam spet.
Tak v prvom rade je dobre aby si nemal staticku elektrinu na sebe cize predtym sa chytit niecoho uzemneneho aby si sa odstatil :D ( hlavne nechytaj zasuvkovu fazu, iba ten kolik mozes pokial v anglicku mate taky :mrgreen: ) a az potom treba sahat do kompu.
No nevadi, za dalsie musis precistit aj slot pre graficku kartu kde sa to zastrkava lebo po vytiahnuti grafi to tam napadne prach. A za dalsie precisti vsetky kontakty na grafickej karte niejakym liehom,tech. benzinom,proste niejakym odmastnovacom, aj okena moze byt napr. :D (obsahuje alkohol)
Tak a potom vloz spet grafu do slotu vsetko popripajaj a malo by to ist.
A ak ani vtedy nie, tak skus este raz ju vybrat a znovu vlozit tu grafu.
A ak ani vtedy nie tak je to horsie, mne pomohlo reset BIOSU ak vies co to je, ale dufam ze tento pripad uz nebudes musiet riesit ;)
A pripadne potom este patrat dalej, povytahovat ramky takisto precistit kontakty a vlozit spet.
Obrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Krak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 636
Registrován: 05 dub 2011 16:24
Bydliště: Londyn
PC sestava: OS Windows 10 Pro 64-bit
Motherboard ASUS Z97-PRO Gamer
Intel (Hard)Core i7-4790 3.60GHz
DDR3 8.00 GB RAM
HDD Storage 250GB + 1000TB external HDD
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Founders Edition
Monitor 4K 28'' AOC U2879VF
Logitech G940 set
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Krak » 06 pro 2011 18:28

ty voe to skorej urobim dizertacku na moskyta :D skusim aj to vdaka
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Achileus
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 800
Registrován: 30 bře 2011 15:35
Bydliště: Kladno
PC sestava: OS:MS Win 7 Prof. SP1 (x64)
Motherboard:ASUS X79-DELUXE
CPU:Intel i7-4930K CPU @ 3.40GHz (arch:x64; @4,2 MHz)
RAM:16 GB
Disk:SSD KINGSTON (223,6 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (465,8 GB)
GPU:NVIDIA GeForce GTX 1080 (1920x1080x32b)
Monitor:DELL G2410 (24")
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Achileus » 07 pro 2011 22:41

zkus potlacit na ramky podle zvuku by to mohlo byt tim nebo se koukni do manualu bejvaj tam signalizacni stavy chyb
Obrázek
Obrázek Obrázek

"Uvidět, rozhodnout se .. zaútočit, uniknout nebo počkat" E. Hartmann

Uživatelský avatar
2/JG26_Krak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 636
Registrován: 05 dub 2011 16:24
Bydliště: Londyn
PC sestava: OS Windows 10 Pro 64-bit
Motherboard ASUS Z97-PRO Gamer
Intel (Hard)Core i7-4790 3.60GHz
DDR3 8.00 GB RAM
HDD Storage 250GB + 1000TB external HDD
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Founders Edition
Monitor 4K 28'' AOC U2879VF
Logitech G940 set
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Krak » 07 pro 2011 23:15

uz je to ok. bola to grafika. som ju pregumoval a povysaval a uz to bezi paradne, teraz ani nepocujem pc ze bezi
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Achileus
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 800
Registrován: 30 bře 2011 15:35
Bydliště: Kladno
PC sestava: OS:MS Win 7 Prof. SP1 (x64)
Motherboard:ASUS X79-DELUXE
CPU:Intel i7-4930K CPU @ 3.40GHz (arch:x64; @4,2 MHz)
RAM:16 GB
Disk:SSD KINGSTON (223,6 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (465,8 GB)
GPU:NVIDIA GeForce GTX 1080 (1920x1080x32b)
Monitor:DELL G2410 (24")
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Achileus » 08 pro 2011 06:52

no vidis alespon sis udelal udrzbu to si jeste ani nedal komp do kupy od nedele takze ani nevim jestli ho nemam plnej vody
Obrázek
Obrázek Obrázek

"Uvidět, rozhodnout se .. zaútočit, uniknout nebo počkat" E. Hartmann

Uživatelský avatar
2/JG26_Krak
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 636
Registrován: 05 dub 2011 16:24
Bydliště: Londyn
PC sestava: OS Windows 10 Pro 64-bit
Motherboard ASUS Z97-PRO Gamer
Intel (Hard)Core i7-4790 3.60GHz
DDR3 8.00 GB RAM
HDD Storage 250GB + 1000TB external HDD
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Founders Edition
Monitor 4K 28'' AOC U2879VF
Logitech G940 set
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Krak » 08 pro 2011 10:25

ja som hlavne rad ze sa polozil az po vikende a ze to nespravil pocas invazie :D
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
2/JG26_Achileus
Člen eskadry
Člen eskadry
Příspěvky: 800
Registrován: 30 bře 2011 15:35
Bydliště: Kladno
PC sestava: OS:MS Win 7 Prof. SP1 (x64)
Motherboard:ASUS X79-DELUXE
CPU:Intel i7-4930K CPU @ 3.40GHz (arch:x64; @4,2 MHz)
RAM:16 GB
Disk:SSD KINGSTON (223,6 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (149,0 GB)
Disk:SATA SG (465,8 GB)
GPU:NVIDIA GeForce GTX 1080 (1920x1080x32b)
Monitor:DELL G2410 (24")
Kontaktovat uživatele:

Re: dlouho chystanej upgrade kopmiku

Příspěvekod 2/JG26_Achileus » 08 pro 2011 12:20

jj to by byl teda pech !!
Obrázek
Obrázek Obrázek

"Uvidět, rozhodnout se .. zaútočit, uniknout nebo počkat" E. Hartmann


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host